MM-jääkiekkoilijat kulkevat kisa-areenalle Scanian täyssähkölinja-autoilla
Kuljetukset 16.05. 09:37

MM-jääkiekkoilijat kulkevat kisa-areenalle Scanian täyssähkölinja-autoilla

Jääkiekon MM-kisat pelataan Tampereella ja Helsingissä 13.–29.5.2022.

16.05.2022
Teksti Osto&Logistiikka kuvat Scania

Joukkueet kulkevat Tampereella peleihinsä ja hallille pääosin Scanian täyssähkölinja-autoilla, joiden hiilijalanjälki on perinteisiä linja-autoja huomattavasti pienempi. Autot omistaa ja pelaajia kuljettaa lahtelainen kuljetusyritys Bus Travel Oy Reissu Ruoti. Sähkölinja-autot sopivat kisojen vastuullisuuden teemaan.

"Suosimme liikenteessä junaa, sähköä, ratikkaa ja patikkaa. Haluamme toimia hyvänä esimerkkinä vastuullisesta urheilutapahtumasta", kiteytti MM-kisajärjestön viestintä-, markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Aherto keskiviikkona Tampereella Scania Suomen järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

Sähköistymisen Suomi–Ruotsi-maaottelun voitto Suomelle

"Suomessa jo 80 prosenttia kilpailutetusta liikenteestä kulkee sähköllä. Ruotsissa sama luku on arviolta noin 40 prosenttia", sanoo tiedotteessa Scanian myyntipäällikkö Ilkka Korpela.

Kaupunkiliikenteen sähköistymisessä määräävänä tekijänä on puhtaita ajoneuvohankintoja koskeva direktiivi ja laki ajoneuvo- ja liikennepalveluhankintojen ympäristö- ja energiatehokkuusvaatimuksista, jossa säädetään julkisten ajoneuvo- ja liikennepalveluhankintojen ympäristö- ja energiatehokkuusvaatimuksista.

Näillä pyritään viemään eteenpäin päästövähennyksiä liikenteessä ja kasvattamaan nolla- ja vähäpäästöisten ajoneuvojen osuutta julkisissa hankinnoissa.

Suomalaista suunnittelua

"Liikennöitsijät ja heidän asiakkaansa ovat selvästi nostaneet ympäristönäkökulmat keskiöön keskusteluissa. Asiakkaat osaavat arvostaa ja vaatia ympäristövastuullisuutta valmistajalta", Korpela sanoo.

Scanian täysin sähköiset linja-autot lanseerattiin 2019, ja Suomeen ne saapuivat keväällä 2022. Ensimmäiset kuusi autoa otti käyttöönsä Reissu Ruoti.

"Osuvaa, että autot menevät MM-kisojen jälkeen Lahteen Reissu Ruodin käyttöön, sillä sähkölinja-autojen suunnittelusta suuri osa on tehty nimenomaan Lahdessa", kertoo myyntipäällikkö Mikko Riihimäki Scanialta.

Täyssähköiset linja-autot ovatkin suurelta osalta kotimaisia ja Euroopassa valmistettuja.

JAA

LUETUIMMAT